Recept, podle kterého se vám Smažené olomoucké tvarůžky zaručeně povede, najdete na Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů.
Olomoucké tvarůžky (také olomoucké syrečky nebo tvargle z něm. Olmützer Quargel) jsou moravským zrajícím sýrem, který se vyrábí z odtučněného mléka.
Olomoucké tvarůžky jsou díky velmi nízkému obsahu tuku (okolo 1%) vhodné pro dietetickou stravu. Olomoucké tvarůžky je nejlepší doma rozbalit a uložit do skleněné nebo porcelánové nádoby.
Olomoucké tvarůžky jsou zrajícím sýrem vyrobeným z netučného kyselého tvarohu. Mají zcela ojedinělou pikantní chuť, typickou vůni, povrch se zlatožlutým mazem a soudržnou poloměkkou až měkkou konzistencí s patrným světlejším jádrem.
Kombinace tvarůžků a piva tvoří dokonalý pár. Zlatavého moku mějte dostatečnou zásobu – po syrečkách na něj budete mít chuť!
Když se v Ostravě a okolí řekne Mexiko, mnohým lidem se nevybaví Amerika, ale hospůdka kousek za městem.
Mezi největší kulinářské skvosty, které máme v České republice, dozajista patří olomoucké tvarůžky. Jak je skladovat, nakupovat další info se dozvíte u nás!
Tvarůžky jako lahůdka - recept: Do šroubovací sklenice nakrájíme na kostky tvarůžky, zalijeme zakysanou smetanou, opět dáme tvarůžky, zase zalijeme smetanou... poslední vrstva je
Recept, podle kterého se vám Nakládané tvarůžky zaručeně povede, najdete na Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů.
Tvarůžky: Tvarůžky V Těstíčku:Na každou stranu olomouckého tvarůžku dáme plátek salámu a celé zabalí...